2014 m. liepos 10 d., ketvirtadienis

Pienas ir cukrus arbatoje.

Dievinu juodos duonos kvapą. Rytinės kavos su cinamonu aromatą. Dalyvauti konkursuose naivu, tačiau bent turi galimybę, kad ir pačią mažiausią, laimėti juose. Priešingai, nei nedalyvaudamas iš viso. Tikėk savo svajonėmis. Ar girdėjote žmogų, kuris kažko pasiekė netikėdamas savo jėgomis? Galima susitaikyti su nesekmę, bet baisiausia būtų nepabandyti.

https://www.youtube.com/watch?v=5eNieKeLBLE (jei kam geriau skaitosi su muzika, šita labai sulips )

Pastebėjau, kad visada, kai noriu ką nors įrodyti, pagrįsti savo nuomonę pridedu frazę: bet juk viskas priklauso nuo požiūrio. Labai slidus dalykas. Galime pradėti nuo paprasčiausių, banalių dalykų – kas jus atvedė čia, kad dabar skaitote šį, kažkokios pažįstamos (o gal ne?) paauglės, įrašą, mintis, kurios galbūt visiškai kertasi su mano pateikiamomis? Požiūris. Galbūt, jūs tikėjotės įsitikinti, kad „ir vėl šita nesąmones rašo“ o gal priešingai – „nors, asmeniškai, ji man nepatinka, tačiau kartais įdomu paskaitinėti“... bet visgi, tai lėmė požiūris į mane, į blogą, galų gale į patį įrašo pavadinimą.

Žinoma, kai esate alkanas, piktas, kai nesiseka gyvenime, turbūt mažiausiai ko norėsis, tai keisti savo požiūrį ir manyti, kad alkanam būti yra gerai (ypač jei esate sportininkas, kuriam rūpi masė). Ir tai bus klaida, nes Požiūris, iš esmės, yra viskas. Požiūris yra ta dalelė, nuo kurios priklauso, kaip jūs suprantate pasaulį ir ar pasaulis supranta jus. 

Mes visi turime pasirinkimą. Mes visi galime rinktis tarp nuolatinio savęs žeminimo, įtikinėjimo, kad niekas man negali pasisekti ir tarp nuolatinės motyvacijos sau. Tai galia, nežemiško stiprumo galia, kurią turime visi. Bet tavo „raktas“ į sėkmę būtų suprasti, kad nesvarbu kas nutinka, svarbiau tai, kaip tu tai priimi.

Mūsų mintis galima sulyginti su kompiuteriu, ką manau, jau visi girdėjote. Jas galima užprogramuoti. O ar užprogramavus jos veiks tavo naudai, tai priklauso tik nuo tavęs.  Blogiausia tai, kad gyvenime daugiau girdime tik neigiamos informacijos, tačiau tik nuo mūsų priklauso, ar mes leisime jai paveikti mūsų mintis

Vėlgi, tai yra požiūris.

Su požiūriu  į reikiamus dalykus tu gali arba save nužudyti arba prikelti iš mirusių. Taip nusižudė žmonės. Tačiau taip buvo įkurtos ir stambiausios pasaulyje įmonės.

400 kartų. Tiek bandė Richard Branson įkurti įmonę, kuri būtų sėkminga. Ir jis įkūrė. Po kelių bandymų pasiduodame mes? Spėju, vidurkis būtų 3-4.

Požiūris yra galingas dalykas. Pergalvokite bet kokią kasdienę situaciją dviem kampais. Dviem požiūriais. Turiu vieną pažįstamą, kuis dabar baigęs universitetą, baigė teisę. Banalu? Banalu. Ir yra įsitikinęs, kad jis kiečiausias teisininkas Lietuvoje. Požiūris geras? Nuostabus. Kabliukas – jis įsitikinęs, kad net neturint patirties, vien su diplomu, jis vertas mažiausiai 3k mėnesinio atlyginimo ir dar premijų, ir už mažiau net neis dirbti. Čia požiūris? Požiūris. Kvailas? Be abejo.

Gali tiesiog eiti dirbti pas gerą teisininką valytojų, nors atrodo, kadangi turi diplomą, turėtumei sėdėti su juo viename ofise. Ir tai turėtume traktuoti kaip GALIMYBę kilti karjeros laiptais, galimybe būti paaukštintam ir galimybe vėliau pasakyti, kad viską pasiekiau aš, o ne pažeminimu.

Pasaulyje, kas 854 žmogus yra milijonierius. Ka daro kiti, likę 853 žmonės? Klauso, ką pasakys kiti. Dideli skaičiai? Nemanau. Tu galėtumei tapti milijonieriumi. Aš tavimi tikiu. Tačiau greičiausiai, tu pamanysi, kad aš tiesiog nusišneku, kad tai nerealu, ir aš galiu duoti 100% kad tu būsi teisus. Ką noriu pasakyti? VISKAS PRIKLAUSO NUO POŽIŪRIO.

Tada, kai nekenčiau savęs už tai, kokia aš esu, rodės, visas pasaulis prieš mane nusisuko ir lyg norėjo pasakyti – nekęsk savęs dar labiau. Aš sugebėjau pamilti save, ir tada... tada viskas pasikeitė. Kardinaliai viskas.
Daug šypsenų ir plazdenantys drugeliai pilve. Gera nuotaika, pasimatymai, naujas miestas, nauji žmonės, jūra, saulė, maudynės su drabužiais, saulėlydis kiekvieną vakarą prie jūros.

Ir viskas priklauso nuo požiūrio. O Ar leisi jam tave pakelti iš pelenų, spręsti tau.

Dabar gyvenu viena mintimi – „If nobody hates you, you`re doing something wrong“.

Lengviau šypsotis.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą